SDA pozvala građane da odmor provedu u BiH, pa njeni funkcioneri otišli u Tursku!

Važnim saopćenjem obratila se SDA svim građanima Bosne i Hercegovine krajem juna ove godine i pozivali nas sve da ovogodišnje odmore provedemo u našoj zemlji i upoznamo sve njene ljepote.

Nije im bilo mrsko ni da nam nabroje gdje to sve možemo otići:

“Odmor na domaćim turističkim destinacijama poput Vlašića, Bjelašnice i Jahorine, ili Une, Drine, Bosne, Neretve i Vrbasa, zatim Hutovog blata,Boračkog, Prokoškog i Panonskog jezera, posjete gradovima poput Sarajeva, Mostara, Travnika i Banja Luke, ili obilazak srednjovjekovnih bosanskih tvrđava, može biti i atraktivniji od odmora na hrvatskoj obali”, pojasnili su nam.

A onda su dodali i zašto je to ekonomski važno:

“Osim što ćemo nanovo spoznati sve ljepote naše domovine, time ćemo poduprijeti i domaći turistički sektor, koji je od početka pandemije u velikoj krizi.”

Mjesec i po poslije, mi smo u BiH, a oni u Turskoj, mi pomažemo turistički sektor koji je u velikoj krizi, a oni nas iz Turske “kuraže”.

Premijer FBiH Fadil Novalić otputovao u Tursku na more, a i neka je, radio je vrijedno mjesecima

Naime, nakon što je PRESS sinoć objavio informaciju da je premijer FBiH Fadil Novalić otputovao u Tursku sa svojim prijateljem, poznatim privrednikom Nurdom Peštalićem, saznajemo da je za Tursku otputovao i prvi u Bošnjaka, i prvi do Bakira, Asim Sarajlić. Sa njim u pratnji je, kako nezvanično saznajemo i Osman Mehmedagić Osmica.

Možda je riječ o nekom team buildingu sa kojeg će se vratiti znatno jači i pametniji, a ko zna, ako je istina ono što “Čaršija” priča, da je i Mehmedagić otišao, možda i sa nekom novom diplomom.

Na Sarajlića apelujemo da se čuva korone jer Novalić, Peštalić i Mehmedagić su prebolovali, pa ako je vjerovati istraživanjima, stekli su imunitet za tri mjeseca, stoga distanca, pranje ruku i maska, onako kako ste i nas savjetovali, jer mi brinemo o vama, kao i vi o nama.

Nakon Novalića u Turskoj na odmoru Asim Sarajlić i Osman Mehmedagić Osmica

Obavještavamo vas i da među građanima vlada određena doza straha od Rusa i njihovog upada, osjećaju se nezaštićeno ako je i direktor OSA-e van države, te se nadaju da vaše odsustvo neće dugo trajati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79