SDA raspustila općinske organizacije širom BiH

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) održalo je sarajevskom Domu mladih sjednicu na kojoj su glavna tema bili rezultati lokalnih izbora. Zbog loših rezultata raspušteni su organi nekoliko općinskih i gradskih organizacija stranke, a formirana su povjereništva.
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je na konferenciji za medije da su povjereništva dužna da analiziraju stanje i predlože potrebne mjere.

“Nakon ostavke Fikreta Prevljaka, Sedin Kahriman je imenovan za vršioca dužnosti predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. U roku od mjesec dana očekujem odluke prijedlog o rekonstrukciji izvršnog odbora u Sarajevu i Unsko-sanskom kantonu”, kazao je Izetbegović.

Raspušteni su organi Općinske organizacije SDA Ilidža, a imenovano je povjereništvo na čelu sa Damirom Laličićem. Isti je slučaj i u Novom Sarajevu, gdje će na čelu povjereništva biti Almir Ahmetspahić, dok se Nedžad Ajnadžić nalazi na čelu povjereništva u općini Centar.

Raspušteni su organi Gradske organizacije SDA Bihać, a imenovano je povjereništvo na čelu sa Šemsudinom Dedićem. Raspuštena je i Gradska organizacija SDA Cazin, a imenovano je povjereništvo na čelu sa Nijazom Husićem.

Također, u Zavidovićima je imenovano povjereništvo na čelu sa Fahrudinom Čolakovićem, u Gradačcu sa Safetom Softićem, a u Novom Travniku sa Eldinom Delićem.

Osim toga, Izvršni odbor Kantonalnog odbora Zeničko-dobojskog kantona zadužen je da izvrši analizu stanja u Zenici i Maglaju i predloži mjere. Isto treba učiniti i u Bosansko-podrinjskom kantonu, a u roku od 30 dana prenosi Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79