SDA: Schmidtovom odlukom trajno onemogućene ucjene i blokade izbora

Stranka demokratske akcije pozdravila je odluku visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini kojom se osigurava cjelokupan iznos novca potreban za organizaciju i održavanje Općih izbora u Bosni i Hercegovini, zakazanih za 2. oktobar 2022. godine.

– Posebno bitnim smatramo da su ovom odlukom trajno i sistemski onemogućene političke zloupotrebe, ucjene i blokade finansiranja svih budućih izbora.

Niti jedna stranka ili pojedinac ne smije biti u prilici uskraćivati građanima Bosne i Hercegovine demokratsko pravo da biraju svoje političke predstavnike i da budu birani – saopćila je SDA.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt posegnuo je za bonskim ovlastima i nametnuo osiguravanje 12,5 miliona KM za finansiranje Općin izbora.

Prethodno je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, sa zakašnjenjem, donijelo odluku kojom se osigurava oko 9,7 miliona KM za izbore, ali je taj iznos bio nedovoljan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79