SDA se pohvalila što je Leonardo DiCaprio citirao Fadila Novalića

Stranka demokratske akcije (SDA) pohvalila se na Facebooku što je glumac Leonardo DiCaprio na Instagramu citirao premijera Federacije BiH Fadila Novalića.

SDA je na Facebooku objavila citat Leonarda DiCaprija, napisavši da “Instagram prati preko 46 miliona ljudi”, želeći vjerovatno istaknuti kako DiCaprija prati više od 46 miliona ljudi na Instagramu.

Kao slavnog mislioca: Leonardo DiCaprio citirao Fadila Novalića

Post Leonarda DiCaprija, u sklopu kojeg je i citat Fadila Novalića, prenijeli su u cijelosti.

“Kao rezultat globalne kampanje pokrenute prošle sedmice, uz poziv Vladi FBiH da trajno zaštiti posljednje divlje rijeke u zemlji od malih hidroenergetskih projekata i lokalnih protesta koji su uslijedili, premijer FBiH Fadil Novalić javno je podržao proteste”, napisao je DiCaprio.

DiCaprio je potom citirao Novalića, čime se pohvalila i SDA.

“Lično podržavam ekološke nevladine organizacije. Kao veliki zaljubljenik u prirodu, uvijek ću podržavati projekte očuvanja. Mislim da su nam čiste rijeke važnije od električne energije. Mi smo vjerovatno jedina zemlja u regiji koja je energetski neovisna, dobijamo dovoljno energije iz drugih izvora. Moramo održavati naše rijeke čistima i ostaviti ih budućim generacijama.” – prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79