SDA: ‘Trojki’ u Sarajevu se sprema posljednji sudijski zvižduk

Predsjednik stranke Narod i pravda i de facto šef vlasti u Kantonu Sarajevo Elmedin Konaković nastavlja obmanama sakriti svoju odgovornost za katastrofalan (ne)rad kantonalne vlasti, tvrde danas u saopštenju predstavnici Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (KO SDA) u Sarajevu.

“Vakcinisanje ministara u Vladi KS vakcinama proizvođača Pfizer/BioNTech namijenjenih onkološkim pacijentima nije ‘autogol’, kako kaže Konaković, već pokazatelj stanja svijesti aktuelne vlasti prema kojoj su upravo oni prioritet i svrha svega, a ne ugroženi pacijenti i ostali građani KS koji nisu povezani stranačkim, porodičnim ili prijateljskim vezama.

‘Autogolovi’ nisu ni zapošljavanja stranačkih kadrova i članova porodica, šikaniranje šehidske djece, pogodovanje firmama sebi bliskih osoba, telekom operateru iz Beograda ili građevinskom lobiju, astronomski iznosi utrošeni na nekoliko godina građenu tramvajsku stanicu, smećem preplavljeno Sarajevo, te niz neustavnih i nezakonitih odluka već očigledni prioritet aktuelne kantonalne vlasti i pokazatelj njihove nesposobnosti”, nastavljaju u SDA te dodaju:

“Pokušaji Konakovića da sam sebe amnestira od odgovornosti za katastrofalno stanje u KS i to u okolnostima u kojima njegova stranka ima najveći broj ministara u Vladi, te upravlja svim ključnim procesima, su besmisleni i potvrđuju njegov ranije godinama demonstrirani kukavičluk i sklonost ka skrivanju od problema koje sam izaziva.

Građanima KS ne trebaju stalna priznavanja autogolova, gafova i skrivanje od odgovornosti već konkretni rezultati. Od Konakovića nisu dobili nijedan nakon više od decenije provedene u vlasti.

S obzirom da šef stranke Narod i pravda preferira sportski rječnik, onda bi se pri svojim nastupima trebao preciznije izražavati jer nerad, nesposobnost i institucionalna korupcija njegove vladajuće ‘Trojke’ nisu autogol već prodana utakmica, beskrupulozna izdaja i populistička podvala kojoj se sprema posljednji sudijski zvižduk.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79