SDA u Zenici krši epidemiološke mjere: Više od stotinu članova na predizbornom skupu

Zenička organizacija Stranke demokratske akcije (SDA) pridružila se na spisak političkih subjekata koje krše mjere protiv pandemije koronavirusa.

Stranka demokratske akcije predvođena kandidatom za gradonačelnika Nezirom Pivićem večeras je održala svoj predizborni skup u zeničkom selu Vrselje gdje se okupilo više od stotinu posjetilaca čime su prekršene mjere Kriznog štaba FBiH o broju prisutnih osoba na otvorenom.

Iako svi politički subjekti pozivaju na poštivanje mjera, sam broj osoba na skupovima, ali i nenošenje zaštitnih maski te nemogućnost držanja distance protivno je donesenim odlukama, a koje će od večeras u ponoć biti još rigoroznije.

Nesavjesnost političkih subjekata u vrijeme pandemije koronavirusa sigurno je pokazalo svu neozbiljnost odgovornih, počevši od policije koja umjesto da sprovodi mjere radi na osiguranju ovakvih skupova.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79