SDA u Zenici ne mari za koronu: Skupovi uz muziku uživo, ljudi u kolu (VIDEO)

I dok koronavirus iz dana u dan uzima sve više maha, to ne sprečava stranke da nastave svoje političke skupove, piše 072info.

Među strankama koje prednjače po kršenju mjera i preporuka nadležnih definitivno je Stranka demokratske akcije. Osim u brojnim drugim bosanskohercegovačkih gradovima, mjere krše i u Zenici, a čak su zaražena i tri njihova kandidata za Gradsko vijeće, među kojima je i članica Kriznog štaba ZDK.

I dok je Fuad Kasumović, u svojstvu komandanta Civilne zaštite grada Zenica, apelirao na stranke da odustanu od političkih skupova na kojima dovode u opasnost zdravlje građana, neki su i dalje nijemi i gluhi. Ipak, Stranka penzionera Zenica i Nezavisni blok, pa i sam Kasumović odlučili su da ne provode predizborne skupove. Odlučili su tako pokazati da brinu o sugrađanima, ali i misle na zdravstvo koje pred kolapsom.

Međutim, zenička SDA nastavlja sa predizbornim aktivnostima započetim i prije zvanične kampanje.

Živi prenos sa skupa Elvira Purića, kandidata SDA za Gradsko vijeće Zenica pokazao je sve nedostatke vođenja epidemioloških mjera u Zenici.

Hoće li inspekcije konačno početi kontrolirati i sankcionirati kršenje mjera na političkim skupovima ili će stranke pokazati da doista brinu o svojim sugrađanima i prestati sa organizacijom skupova, pokazati će vrijeme.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79