SDP BiH: Fadile oprosti, ali morao bi znati da je BiH nastala puno prije Dejtona

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine traži od SDA i Fadila Novalića da pojasne stav premijera FBiH izrečen u televizijskom programu da je Bosna i Hercegovina nastala u Dejtonu.

Oprosti Fadile, ne moraš znati da su partizani bili antifašisti, ali bi ipak morao znati da je Bosna i Hercegovina nastala puno prije Dejtona. Ovakvo skandalozno falsifikovanje činjenica i historije, koje još možemo čuti samo od SDA-ovih koalicionih partnera iz SNSD-a, predstavlja najdirektniji čin podrivanja suvereniteta i historijskog kontinuiteta Bosne i Hercegovine.

Ovaj stav dolazi samo dan nakon izjave predsjednika KO SDA Sarajevo i kandidata SDA-DF-a za načelnika Ilidže, Fikreta Prevljaka, u kojoj javno na predizbornom skupu prijeti onima koji zagovaraju građansku državu. Ponavljamo da je uvođenje građanskog modela ustavna i međunarodna obaveza, koja vodi do pune integracije države i svih elemenata društva.

SDA-ovo sve otvorenije pristajanje uz politiku SNSD-a i HDZ-a, uključujući potpisanu saglasnost SDA u Mostarskom sporazumu za uvođenje rasističkog modela tzv. ‘legitimnih predstavnika’, ne ostavlja prostor ni za kakve dileme. SDA se jasno, javno svrstava uz zagovaratelje podjele države, a Novalićeva izjava da je Bosna i Hercegovina nastala u Dejtonu samo je još jedan čin u kontinuitetu sramotne izdaje Bosne i Hercegovine i njenih građana.

Iz SDP-a BiH naglašavaju da će se energično, svim raspoloživim sredstvima suprotstaviti provedbi plana SDA, SNSD-a, HDZ-a i njihovih satelita o podjeli države.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79