SDP demantuje: Laž je da je 50 naših članova prešlo u SDA u Živinicama

Nakon što su iz SDA saopćili da je 50 članova SDP prešlo u njihove redove u Živnicama, iz Gradskog odbora SDP-a Živinice tvrde da je to laž i nastavak ucjena, obmana i pritisaka.

“Poštovani članovi SDP BiH, simpatizeri i građani Grada Živinice, kao što smo i najavili nastavljen je politički brutalan udar tiranina prema političkim neistomišljenicima u našem gradu. Metode ucjene, obmane i pritiska na čestite, sposobne i sve one građane koji misle i promišljaju, doživljavaju kulminaciju.

Jučerašnji pompezno najavljeni transfer u SDA u kome se spominje brojka od 50 mladih istaknutih dojučerašnjih članova SDP-a Živinice je u najmanju ruku još jedna tragikomična predstava političke živiničke osovine zla”, navode iz GO SDP Živinice.

Ističu da veliki broj mladih pomenutih u objavi, ne zna ni gdje se nalazi kancelarija SDP-a u Živinicama, niti su ikada predstavljali kadrovsku bazu naše organizacije.

“Istina jeste da su nažalost dojučerašnji čelni ljudi Foruma mladih, u skladu sa svojim, kako kažu, karakterom i dostojanstvom, prigrlili sve ono protiv čega se socijaldemokratska partija u svojoj suštini bori. Slobodu, jednakost i solidarnost ekspresno su zamijenili nepotizmom, ucjene i pritiske prihvatili kao oblik političkog dijaloga, a naredbe idejnog trojca ‘osovine zla’ Hodžić-Ramić-Komšić kao najviši oblik demokratije. Međutim, da ne prejudiciramo stvari, uskoro će se moći sami uvjeriti da su bili samo instrument za postizanje cilja od strane svojih stranačkih kolega”, smatraju u SDP-u.

Navode da im je dužnost u ime javnosti budno pratiti konkurse javnih ustanova i pokušati potvrditi cijenu izdaje.

“Ono što je posebno zabrinjavajuće, jeste da premijer Tuzlanskog kantona, Denijal Tulumović vraća dug već pomenutim sivim eminencijama političkog života u Živinicama, i po njihovom nalogu svu pažnju usmjerava na niskorazrednu politiku obračuna sa političkim neistomišljenicima šireći dezinformacije i svjesno akcenat javnosti stavlja na neka druga pitanja, od kojih građani u cjelini nemaju direktne koristi. Zaboravlja uvaženi premijer Tulumović da još uvijek građani našeg grada imaju problem sa grijanjem, toplifikacijomi mnogim neriješenim infrastrukturnim pitanjima, te apelujemo da radi posao u skladu pozicije koju obnaša”, kazali su iz GO SDP Živinice.

Dalje dodaju da je “političko djelovanje u pokušaju, od kompromitovanih upravljačkih struktura SDA u Živinicama, prepoznata je od ideološki čistih i dosljednih čestitih članova njihove organizacije”.

“Političku odluku da jedna od najjačih organizacija SDA u BiH, gradska organizacija SDA Živinice, nema svog kandidata za gradonačelnika, već da prigrli aktuelnog gosp. Kamenjakovića smatraju izdajom svega onoga što baštine. Dio i njihovog članstva, svoju podršku daje dosljednoj i poštenoj političkoj borbi i kandidatkinji SDP-a za gradonačelnicu Grada Živinice. Svu pažnju posvetili su uništenju SDP-a u Živinicama, a nisu svjesni da su prikupljajući pridošlice, najčešće osobe isključivo ličnog interesa, pogazili lične principe, idejne osnove i postali “puki mehanizam za očuvanje vlasti. Drugovi i drugarice SDP-a, građani Živinica zajedno i još jače, na putu slobode, jednakosti i solidarnosti”, kazali su iz SDP-a Živinice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79