SDP izabrao kandidata za načelnika Općine Centar

Kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) za načelnika Općine Centar Sarajevo bit će Denis Challenger, aktuelni vijećnik te stranke u Općinskom vijeću Centar.

Odluka je to Općinskog odbora SDP-a Centar, kojim predsjedava upravo Challenger, a koja je, kako piše Faktor, donesena bez konsultacija sa koalicionim partnerima iz Naše stranke i sa ostalim partnerima sa kojima je planiran zajednički nastup na predstojećim Lokalnim izborima.

SDP, Naša stranka, Narod i pravda i Nezavisna bosanskohercegovačka lista su, podsjetit ćemo, najavili zajedničke kandidate za načelničke pozicije. Sudeći prema dosadašnjem procesu izbora kandidata, realizacija te ideje će se suočiti sa brojnim izazovima.

Challenger je na Lokalnim izborima 2016. godine izabran u Općinsko vijeće Centar sa liste Demokratske fronte, osvojivši ukupno 744 glasa. Međutim, u februaru 2017. godine je promijenio stranački dres, a u oktobru 2019. je izabran za predsjednika Općinskog odbora SDP-a Centar.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79