SDP o izjavama Stojanovića: SDA i njeni botovi godinama nam plasiraju matricu: neka naših, makar i lopova”

SDP o izjavama Stojanovića: SDA i njeni botovi godinama nam plasiraju matricu: neka naših, makar i lopova”


Nakon što je potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović (SDP) napisao je da se “SDA spremna odreći 78% teritorije države BiH, da bi imali Islamsku republiku na 22% teritorije BiH”, uslijedile su reakcije zvaničnika iz SDA, a na koje je danas reagovao SDP.

Iz SDP-a poručuju da ova stranka i Igor Stojanović “ne moraju nikome dokazivati da su bili i uvijek će biti na strani jedinstvene multietničke BiH”.

“SDA i njeni botovi godinama nam plasiraju matricu: neka naših, makar i lopova. Pri tome lažima brane svoje lopove, a još više lažima optužuju one koji se ne uklapaju u matricu ‘njihovih’. Igor Stojanović, kao i plejada drugih građana koji se ne boje stvari nazivati pravim imenom i javno o tome govoriti definitivno nije njihov. Igor Stojanović je po njihovoj matrici pogrešnog imena, još gore, pogrešne političke pripadnosti i opredjeljenja, pa mu ni to što je bio maloljetni borac Armije BiH, opet po njihovim mjerilima, ne daje pravo da kritikuje SDA”, navode iz SDP-a.

Kažu da je super da Stojanović govori protiv SNSD ili HDZ, ali ako dirne u SDA onda digne se “vojska botova da ga diskredituju gnusnim lažima i optužbama”.

“Mi u SDP-u ne pristajemo na njihovu matricu ponašanja. Ne pristajemo na podjelu na naše i njihove, moje i tvoje. Za nas su svi građani Bosne i Hercegovine koji žele multietničku Bosnu i Hercegovinu dobrodošli. Nikome ne osporavamo pravo da bude ponosni pripadnik svog naroda, ali bi svi trebali shvatiti da smo državljani Bosne i Hercegovine. Što bude bolje u našoj domovini bit će nam svima ugodnije živjeti. Naravno, mogu neki sanjati, priželjkivati i nadati se da je moguće podijeliti Bosnu i Hercegovinu, o tome govoriti javno ili u javnosti šutiti, a privatno zagovarati, ali od toga neće biti ništa”, poručuju iz SDP-a.

Na kraju kažu da je puno više onih koji to neće dopustiti, od onih koji to žele, a pogotovo od onih koji bi se eventualno upustili u tu avanturu.

“SDP BiH i Igor ne moraju nikome dokazivati da su bili i uvijek će biti na strani jedinstvene multietničke Bosne i Hercegovine. Jer za nas nema dileme, ova zemlja bit će dovijeka jedna kuća za sve nas”, zaključili su.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija