SDP: Očito da nova Vlada Crne Gore neće imati prijateljske stavove prema BiH

Nakon što se predsjednica RS Željka Cvijanović zahvalila Premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću na čestitci povodom neustavnog obilježava 9. Januara, pozivamo Ambasadu Crne Gore da institucijama Bosne i Hercegovine obrazloži ovaj potez, saopćeno je danas iz SDP-a BiH.

Crnogorski premijer sakrio od javnosti da je čestitao neustavni “dan RS”

– Očito da nova Vlada Crne Gore neće imati prijateljske stavove prema Bosni i Hercegovini jer ovim potezom Premijer Crne Gore je pokazao nepoštivanje prema Bosni i Hercegovini i našem Ustavu i Ustavnom sudu BiH. Pozivamo Krivokapića da se izvine građanima Bosne i Hercegovine na ovom potezu, a njegovim koalicionim partnerima da se ograde od ovog poteza u prvom redu Dritanu Abazoviću koji je od Bosne i Hercegovine dobio priliku da studira i završi obrazovanje na Univeritetu u Sarajevu – naveli su.

Parlamentarna većina u Crnoj Gori, navodi se u saopćenju SDP-a, je i ranije pokazala nepoštovanje prema žrtvama Genocida u Srebrenici, a ovaj potez očito je nastavak takve politike nove Vlade Crne Gore.

– Nadamo se da Crna Gora neće nastaviti ići putem vrijeđanja Bosne i Hercegovine i negiranja pravnog poretka naše države, što bi za posljedicu moralo imati oštar odgovor naših institucija – rečeno je na kraju.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79