SDP ostaje partner NiP-a i NS-a, smatra da bi Šteta bio sjajan premijer KS

 

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić je danas govorio o tome sa kojom strankom bi SDP mogao koalirati nakon jučer, 2. oktobra, održanih Općih izbora.

Komentarisao je mogućnost, koja je za pojedine prije izbora bila vrlo izgledna, a to je da koaliraju sa SDA. Prema njegovim riječima, ne zna šta bi se trebalo desiti, pa da koaliraju sa ovom strankom. Obećao je da će ostati partneri NiP-a i NS-a.

“Partnerstvo sa NiP-om i NS-om je nešto što imamo dogovoreno. Pokušat ćemo širiti projekat Trojke”, izjavio je Nikšić tokom gostovanja na Federalnoj televiziji (FTV).

Kao SDP-ovog ministra koji je, kako je rekao, uradio sjajan posao, istakao je ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana Štetu. Govoreći o tome da li će Šteta biti kantonalni premijer, poručio je da bio on mogao biti “sjajan” premijer, ali misli da “ima jedan posao koji bi trebao završiti, pa da onda pričamo o tome”.

U komentaru o tome što su Sjedinjene Američke Države danas sankcionisale i premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića (SDA) i biznismena Slobodana Stankovića, istakao je da je “nekako sav grijeh SDA otišao na Bakira Izetbegovića (predsjednika SDA)”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79