SDP: Pucanje iz vatrenog oružja ne može ništa opravdati, pa ni vjenčanje sina. Tražimo smjenu Enesa Memića

Tokom današnje pucnjave na Ilidži, u blizini kuće Muriza Memića, oca stradalog mladića Dženana Memića, korišteno je službeno vozilo Federalne uprave civilne zaštite.

Nakon pucnjave pojavile su se informacije da je u tom događaju učestvovao vršilac dužnosti direktora Federalne uprave civilne zaštite Enes Memić ili da je korišten njegov službeni automobil, te su se oglasili iz SDP-a, kazavši da traže njegovu smjenu ako se ti navodi pokažu tačnim.

– SDP BiH traži od Vlade FBiH da Enesa Memića da bez odlaganja smijeni sa pozicije glavnog rukovoditelja Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ). Pucanje iz vatrenog oružja u javnosti iz službenog vozila rukovoditelja FUCZ-a ne može ništa opravdati, pa ni vjenčanje sina, neovisno o tome ko je pucao. Tražimo da Enes Memić odmah bude razriješen dužnosti te strogo sankcionisan zbog svojih neodgovornih postupaka kojim je doprinio ozbiljnom narušavanju javnog reda i mira uz ugrožavanje života građana – navode iz SDP-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79