SDP: Režirane pobjede SDA su porazi građana

SDP: Režirane pobjede SDA su porazi građana


Socijaldemokratska partija BiH pozvala je Stransku demokratske akcije da “prestane sa prodavanjem magle građanima Bosne i Hercegovine” jer smatraju kako je licemjerno pozivati Vijeće ministara da osigura novac za lokalne izbore.
“U Vijeću ministara BiH pored ministara bošnjačke reprezentacije, koju pored SDA čine SBB i DF, sjede njihovi koalicioni partneri iz SNSD-a i HDZ-a. Zato je u najmanju ruku licemjerno pozivati Vijeće ministara da osigura novac za održavanje lokalnih izbora, kao da oni sami nisu dio te blokade”, kažu iz SDP-a.

Iz partije naglašavaju da su u SDA požurili da dignu ruku za imenovanje ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministaračime su “još jednom ponizili sve građane Bosne i Hercegovine” pokazujući, kažu iz SDP-a, koliko im nije stalo do ugleda institucija Bosne i Hercegovine.

“Zato pozivamo SDA, kao izborne pobjednike, da na isti način kao Vijeće ministara, konačno formiraju Vladu FBiH kojoj je mandat istekao prije 20 mjeseci. Iako je Halid Genjac u ime SDA obećao da se Vijeće ministara neće formirati bez federalne Vlade i to je ostalo mrtvo slovo na papiru kao još jedno lažno obećanje SDA”, kažu iz Socijaldemokratke partije.

SDA odgovorila SDP-u: Jedva čekamo izbore da vas ponovo pobijedimo

SDP je reagovao i na saopćenje iz SDA koji spominje novu pobjedu kojubi trebali donijeti lokalni izbori.

“‘Pobjede’ SDA su takve da uvijek moraju kupovati lažne ljevičare iz DF-a, te svaki put moliti Radončića da uđe u vlast. ‘Pobjede’ su takve da su vječite sluge HDZ-a kojima ispunjavaju sve želje. ‘Pobjede0 SDA su one u kojima Milorad Dodik drži većinu u Parlamentu FBiH i kad god zatreba glasa za SDA. ‘Pobjede’ SDA su one u kojim se zloupotrebljava državna sigurnosna agencija za ucjene, kako bi Asim Sarajlić mogao organizovati kupovinu glasova da bi Abdulah Skaka mogao biti gradonačelnik. ‘Pobjede’ SDA su one zbog kojih Kantonom Sarajevo upravljaju Fahrudin Pecikoza i Haris Pleho. ‘Pobjede’ SDA su one nakon kojih građani u HNK i K10 nemaju Vladu, te one zbog kojih građani Mostara nemaju izbore 12 godina”, poručuju iz SDP-a.

Kako kažu, to je samo mali dio onoga šta “pobjede SDA donose građanima” dodajući da građanima, nažalost, ne donise ništa dobro, ali zato” probranim tajkunima SDA nove milione KM s grbače naroda”.

“Pobjeđivati možete dok blokirate uvođenje elektronskog brojanja glasova i poštenih izbora, ali će doći vrijeme kad će se i to promijeniti. Tada će biti ispoštovana volja građana kao birača, a ne SDA-ovih plaćenika brojača”, zaključuju iz SDP-a.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija