SDP traži da Tužilaštvo ispita navode o mitu i kriminalu u JP BH Gasu

Šefovi klubova SDP-a u Domu naroda i Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Aner Žuljević i Damir Mašić, traže od federalnog tužilaštva da odmah ispita navode o ponuđenom mitu i kriminalu u javnom preduzeću BH Gas koje je danas protiv premijera Fadila Novalića i ministra Nermina Džindića iznio bivši direktor ovog preduzeća Jasmin Salkić.

– Zaista su skandalozne iznesene optužbe od strane Salkića, koji je nažalost, jedan od rijetkih direktora koji je smogao snage i otvoreno progovorio o pritiscima kojima je bio izložen, kao i o sistemu funkcionisanja izvršne vlasti u Federaciji BiH koju punih šest godina prate isključivo afere i skandali – navode iz SDP-a.

Salkić: Milion maraka mi je nuđeno u kabinetu ministra Džindića da se proda gasni biznis

Navode da bi u svakoj uređenoj zemlji, u kojoj funkcioniše pravosudni sistem, tužilaštvo to samo odmah uradilo po službenoj dužnosti.

– Ali pošto to kod nas nije ustaljena praksa dužni smo i ovim putem to tražiti – poručili su.

Ističu da je narušen ionako loš ugled i povjerenje građana prema federalnoj izvršnoj vlasti.

– Nedavno otkrivenom aferom u vezi tunela “Hranjen”, indicijama o ponašanju navedenog dvojca kad je i u pitanju namjenska industrija i današnjom oko BH Gasa dodatno je narušen ionako loš ugled i povjerenje koje građani imaju u federalnu izvršnu vlast – zaključili su.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79