SDP Tuzla: Vlada TK osigurala nove udžbenike samo za djecu privilegovanih

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, kako je to istakla ministrica Jasna Duraković (SDP) svim kantonima, pa i Tuzlanskom, refundira novac za besplatne udžbenike od 1. do 5. razreda, dok su sredstva za više razrede osigurana kroz Budžet Tuzlanskog kantona. Ali, po svemu sudeći ova namjenska sredstva neće biti utrošena u svrhu za koju su planirana, obzirom da se u medijima jasno govori da Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona vraća u sistem ogromnu količinu već ranije korištenih udžbenika, navode iz KO SDP Tuzla.

Kako su istakli, i pored osiguranih sredstava iz Budžeta FBiH, ministar obrazovanja i nauke u Tuzlanskom kantonu ne nabavlja udžbenike za sve učenike.

˝Uzmemo li u obzir, da udžbenici nižih razreda (I-IV) najčešće sadrže i radni dio pitanje je koliko će isti odgovoriti potrebama novih generacija˝, saopštili su.

Ko će biti privilegovan?

˝Vlada Tuzlanskog kantona je, nažalost, između novog maturalnog odijela i novog udžbenika, izabrala novo odijelo i korišteni udžbenik˝, zaključili su iz KO SDP Tuzla.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79