SDP tvrdi: Direktori SDA u godini korone imali primanja do 9000 KM mjesečno

Povodom učestalih medijskih istupa KO SDA TK u kojima se, iznoseći netačne podatke o 800 smijenjenih ljudi, svjesno i tendenciozno dezavuiše i obmanjuje javnost, Kantonalna organizacija SDP TK želi da upozna javnost i skrene pažnju na neoborive i istinite činjenice, navode iz ove stanke.

˝Patetičnu priču o velikom broju smijenjenih kadrova KO SDA TK zasniva prvenstveno na velikom broju školskih odbora, pri tome ne spominjući da su školskim odborima u osnovnim i srednjim školama istekli mandati, pa je imenovanje novih školskih odbora bio sastavni dio redovne procedure a nikako smjena. Dakle, cifra od 600 smijenjenih članova školskih odbora je bezočna i namjerna laž u cilju obmane javnosti˝, saopštili su.

Kako su istakli iz SDP-a, KO SDA TK u svojim medijskim istupima ne spominje da je upravo enorman broj članova tih istih školskih odbora dugi niz godina činilo njihovu stranačku infrastrukturu, pa se može i razumjeti njihova velika zabrinutost i panika. KO SDA TK ne spominje očajno stanje u osnovnim i srednjim školama koje su njihovi stranački kadrovi ostavili iza sebe, praveći od škola isključivo političke baze a ne mjesta u kojima bi se trebao unaprijedjivati najbitniji kapital svakog društva i države a to je kvalitetno obrazovanje.

˝Javna preduzeća i ustanove su imovina svih gradjana i gradjanki Tuzlanskog kantona. U njima zaista rade čestiti i vrijedni radnici koji su svojim rukama iste podizali i gradili, obično za primanja koja su prosječna ili nešto više od prosjeka. U danima u kojima se dešavaju promjene na rukovodećim mjestima, interesantno je da su u KO SDA TK najglasniji oni koji bi trebali biti najtiši i koji su na tim mjestima suprotno Zakonu imali enormno visoka primanja koja, prema našim informacijama, dosežu čak i do 9.000 KM mjesečno. Apsurd je tim veći ako znamo da je Zakonom propisano da npr. Izvrsni direktori ne bi smjeli imati platu veću od ministara u Vladi TK (a koja ne prelazi 2700 KM). Javnost mora znati da je smjenom samo jednog ovakvog izvrsnog direktora , građanima ušteđeno blizu 60.000 KM na godišnjem nivou.Ali, i ovo je samo vrh ledenog brijega kada su u pitanju razne nezakonitosti u proteklom periodu u ustanovama i preduzećima, o čemu će javnost biti informisana u narednom periodu˝, saopštili su iz KO SDP TK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79