SDP tvrdi: Svaki put kada Izetbegović dođe u Hercegovinu, iza kulisa se kriju duboki razlozi

Ismet Lulić, predsjednik SDP-a u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, komentirajući današnju posjetu lidera SDA izjavio je da svaki put kada Bakir Izetbegović dođe u Mostar i Hercegovinu, iza kulisa se kriju duboki razlozi.

Takve posjete, kako kaže, nisu česte, ali su indikativne.

“Primjerice, posljednji put kada je Bakir Izetbegović posjetio Mostar za gradonačelnika Mostara izabran je HDZ-ovac, a u zamjenu je SDA dobila predsjedavajućeg Gradskog vijeća s četverocifrenim brojem ukradenih glasova”, kaže Lulić.

Znakovito, dodaje dalje, da su otada utihnule i HDZ-ove priče i prijave o krađi glasova od strane SDA u određenim mostarskim gradskim područjima.

“Kakvu je ‘novu’ trampu s Draganom Čovićem Bakir Izetbegović objašnjavao svojim hercegovačkim i mostarskim stranačkim poslušnicima vjerovatno će na vidjelo idućih dana i mjeseci” poručio je Lulić.

Kako dodaje, njihov zajednički interes je neraskidiv a krije se u riječi vlast, koju jedan bez drugog ne mogu imati.

“Upravo zbog toga ovih dana svjedočimo naglom približavanju lidera SDA i HDZ-a kao i pozivima Bakira Izetbegovića da se konačno dogovore o Izbornom zakonu i pokušaju nastaviti zajedno vladati. Jer, potpuno je jasno da ni jedan ni drugi tu vlast više neće moći sastaviti ako se međusobno ne pomognu”, naveo je, između ostalog, Lulić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79