SDP-u smeta mladost novog premijera: Vladu Kadrije Hodžića teško nadmašiti

SDP-u smeta mladost novog premijera: Vladu Kadrije Hodžića teško nadmašiti


Nakon što je uradio KO Naše stranke, danas se na izbor mandatadra Vlade TK kojeg je predložila SDA saopštenjem za javnost oglasio i Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla.

U svom saopštenju navode:

Mladi ljudi su svakako poželjni na političkim funkcijama ali mandataru sa najskromnijom biografijom do sada, bez ijedne rukovodeće pozicije u svom radnom angažmanu, “mlađem pravnom referentu” koji kao kandidat za načelnika Općine Lukavac osvoji podršku tek oko 28% građana, povjeriti premijersku poziciju najmnogoljudnijeg Kantona je s jedne strane rizično, a s druge očit pokazatelj slabosti SDA.

Čelnici SDA od kojih je bilo za očekivati da preuzmu odgovornost, svjesni apsurda mandata od 6 mjeseci, sklonili su se u hladovinu.

Žrtvujući mlad i neiskusan kadar pokazali su licemjerje štiteći samo svoj lični interes i interes svojih tajkuna.

U svom prvom obraćanju medijima, neiskusni mandatar obećao je građanima da će “raditi u interesu SDA” a zatim i za građane TK.

Upravo je to slika politike koju su građani Tuzlanskog kantona imali proteklih dvadeset godina, i koja se zahvaljujući DF, SD, SBiH i preletačima vraća da vlada.

Uvjereni smo da je, jednogodišnji rad Vlade TK koju je predvodio prof. Kadrija Hodžić visoko podigao ljestvicu transparentnog i stručnog rada što će biti teško nadmašiti a što su građani TK već prepoznali, navedeno je u saopštenju Kantonalnog odbora SDPBiH Tuzla.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija