SDS: Neće Dodik odlučivati u naše ime, mi donosimo odluku o razgovoru sa Schmidtom

Iz Srpske demokratske stranke (SDS) oglasili su se nakon što je jučer član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio da će se sastati s Christianom Schmidtom na Jahorini te da će sa njim biti i ostali lideri parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj.

Iz SDS-a su kazali da će za bilo kakve razgovore sa Schmidtom odlučivati oni sami te da u njihovo ime to neće raditi ni Milorad Dodik niti bilo ko drugi.

– Na jučerašnjem sastanku lidera političkih partija sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nije bilo nikakvih razgovora o sastanku sa Christianom Schmidtom, a pogotovo ne o zajedničkom sastanku svih političkih partija sa njim – navodi se u saopćenju SDS-a.

Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je jučer na konferenciji za novinare u Beogradu da će se sastati sa Christianom Schmidtom na Jahorini, ali ne kao visokim predstavnikom u BiH nego kao “bivšim poslanikom i ministrom za poljoprivredu Njemačke”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79