Sead Đurđević sa računa Službe za zapošljavanje KS uplatio skoro 600.000 KM bravarsko limarskoj radnji

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Seada Đurđevića zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Đurđević se tereti da je od početka 2007. do 2016. godine, kao odgovorna osoba i uposlenik JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo u svojstvu glavnog likvidatora, novac Službe za zapošljavanje koji je bio namijenjen za ostvarivanje i održavanje više stope zaposlenosti, sa transakcijskih računa bez pravnog osnova uplatio 574.859,78 KM na račun SZR Bravarsko limarska radnja Brzi, iako Služba za zapošljavanje sa navedenim poslovnim subjektom nije imala poslovni ugovor.

Nakon toga je sa računa limarske radnje „Brzi“ sa krivotvorenjim ovlaštenjem da može podizati gotovinu, svojeručno potpisao naloge za isplatu te za sebe preuzeo novac u iznosu od 572.209,00 KM.

Službu za zapošljavanje je oštetio za 574.859,78 KM. U optužnici je postupajuća tužiteljica predložila da optuženi isplati navedenu štetu Službi za zapošljavanje.

Za glavni pretres predloženo je saslušanje 14 svjedoka, dva vještaka i izvođenje oko 400 materijalnih dokaza”, navodi se u saopćenju Tužilaštva KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79