Sebija Izetbegović imala saobraćajnu nesreću. Zašto je MUP nije zabilježio?

Početkom mjeseca, tačnije 6. maja u Sarajevu desila se saobraćajna nesreća sa materijalnom štetom i bez povrijeđenih. Udes se desio u ulici Armije BiH i Slatina, u Općini Centar.

Dva su automobila koja su učestvovala – Mercedes GLC 2019 300 D 4 matic, crne boje i Toyota Rav sive boje.

“Ja ovdje ne mogu biti kriva”

Isti dan na ruke ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismira Juske stiže pismo sa nekoliko zanimljivih detalja ali i optužujućih pitanja. Pisali su ga policijski službenici, kako je navedeno “u ime građana”, a pismo prenosimo u cijelosti:

Predmet: Saobraćajna nezgoda sa većom materijalnom štetom, upit

Poštovani ministre, javno kazujete da “nikome nećete gledati kroz prste, da je zakon isti za sve i nema privilegovanih i nema titula”, kažete držite se zakona, e onda ako je sve to tako, te kako kažete da vas niko “ne smije nazvati” jer bi tada upoznali “nekog drugog Ismira Jusku”, molimo vas i p(r)ozivamo, da u interesu javnosti kojoj služimo odgovorite samo na par pitanja koja se tiču sljedećeg:

1. Da li je MUP KS PU Centar obaviješten o saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila dana 6.5 2020. godine, oko 9.10 sati na lokalitetu ulica Armije BiH i Slatina, Općina Centar Sarajevo u neposrednoj blizini “Golf terena”, te da li su na lice mjesta izašle dvije policijske patrole?

2. Da li je, i ako nije, zbog čega nije od policije izvršen uviđaj konkretne saobraćajne nezgode i uzete izjave od učesnika?

Pismo koje je stiglo na ruke ministra Juska. Poslali ga policijski službenici

3. Da li je konkretan događaj evidentiran u biltenu dnevnih događaja MUP-a KS i evidencije aktivnosti PU Centar? Ako nije, zbog čega nije?

4. Da li su na licu mjesta policijski službenici prema učesnicima saobraćajne nezgode propisno poduzeli službene radnje u pogledu prava i obaveza kada je u pitanju Zakona o osnovama sigurnosti saobraćajana na putevima u BiH te da li su policijskih službenici na licu mjersta konkretne saobraćajne nezgode u tadašnjim okolnistima gdje je bilo 7-8 lica (službena lica MUP-a KS, službena lica osiguravajućeg društva Triglav d.d. Sarajevo, te učesnici saobraćajne nezgode i pozvani prijatelji učesnice nezgode) koristili zaštitne maske, odnosno zašto nije sankcionisana “učesnica bez zaštitne maske”, koja je jedina na licu mjesta bila bez maske (čak je nije nosila ni dekorativno na vratu), a faktički je “rukovodila” uviđajem i jedina prezentirala kompletnu situaciju.

5. Pod kojim okolnostima i na osnovu kojih argumenata je jedan od učesnika, tj. vozal Toyote RAV sive boje odmah priznao krivicu što mu je na očigled svih sugerirano i kako je moguće da “učesnica” saobraćajne nezgode koja je upravljala PMV Mercedes GLC 2019 300D 4 matic crne boje svima javno kaže “Ja ovdje ne mogu biti kriva”

6. Zašto se događaj krije od javnosti, ko je učesnica saobraćajne nezgode i zašto naše kolege moraju da ćute?

U ime građana,

Policijski službenici MUP-a KS.

Sve na sebe preuzeo Bakirov tjelohranitelj?

Učesnica o kojoj se piše, kako nam je potvrđeno, je direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović, koja je upravljala Mercedesom.

Prema našim, nezvaničnim informacijama i tvrdnjama našeg izvora, na lice mjesta stigao je i šef obezbjeđenja njenog supruga i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića. Navodno je tjelohranitelj i preuzeo na sebe odgovornost za saobraćajnu nesreću.

Šta kaže ministar

Kontaktirali smo ministra Jusko i pitali da li je dobio pismo i je li provjerio navode iz njega prenosi Raport.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79