Sebija Izetbegović: Moja akademska karijera je neupitna

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović poručila je da je njena akademska karijera neupitna te da će tužiti sve one koji su tvrdili drugačije u pokušaju narušavanja njenog ugleda.

Izetbegović se našla u centru javnosti nakon što se saznalo da je upisala prvu godinu postdiplomskog studija Medicinskog fakulteta u Zagrebu, ali da ne postoji dokumentacija kojom se potvrđuje vjerodostojnost o indeksu niti položenim ispitima.

Ona je na svom Facebook profilu podijelila intervju koji je dala za N1 prije nekoliko dana gdje je govorila o tome šta se trenutno dešava nakon što je Tužilaštvo KS potvrdilo da je formiralo predmet te da će se provjeriti njeno obrazovanje.

Ona je tada kazala da je krajnje vrijeme da Tužilaštvo uradi provjeru i da se prekine ova “odvratna i agresivna hajka” koja je usmjerena prema njoj.

Istakla je i da je svjesna činjenice da će nakon toga biti izmišljen novi razlog za napade na nju, ali i da joj je drago da će se svi, kako je kazala, uvjeriti da ove napade vode oni koji su preko veze završavali fakultete, pa i ne znaju kako se istinski ostvaruje akademska karijera.

– Moja akademska karijera je neupitna i tužiću sve one koji su tvrdili drugačije u pkušaju narušavanja mog ugleda – napisala je Sebija Izetbegović na svom Facebook profilu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79