Sebija Izetbegović o prozivkama Muriza Memića: Ja sam ginekolog ne mogu vještačiti u ovim slučajevima

U Dnevniku u 7 na Hayat televiziji gostovala je Sebija Izetbegović direktorica KCUS-a. Kao uvod u temu zbog koje je Izetbegović i došla na gostovanje razgovaralo se o epidemiološkoj situaciji.

“Porast zaraženih dešava se jer se ljudi vraćaju sa zimovanja, vidjeli ste skijališta na kojima se ne poštuju propisane mjere i to je očekivano”, prokomentarisala je Izetbegović.

“Jako sam zadovoljna, izvrsno smo funkcionirali. Naša borba traje preko godinu dana, preko 2.500 Covid pacijenata smo liječili. Posebno sam ponosna na izvrsnu atmosferu. U kriznim situacijama uvijek prepoznajete prave ljude. Izgradili smo izvrsne, prijateljske i kolegijalne odnose”, dodala je.

Ono što je govorila nikako se nije podudaralo sa stvarnim stanjem i odlivom najboljih ljekara neprocjenjive vrijednosti od kojih su neki i javno progovorili o stanju na KCUS-u i situacijama koje su proživljavali.

Na koncu došlo se i do stvarnog povoda za gostovanje. Naime nakon što Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Mmemića sinoć na gostovanju na Face televiziji pomenuo Izetbegović kao nekoga ko će odgovarati jer Memiću nije pružena adekvatna pomoć, Izetbegović se sinoć pismeno, a danas i uživo u programu odlučila istupiti.

Ona je pojasnila da KCUS sarađuje sa Tužilaštvom po zahtjevu samog Tužilaštva .

“Tu na KCUS-u radi veliki broj vještaka. Po nalogu Tužilaštva i suda oni bivaju povezani, ja ne znam na čemu vještače, obaveza je samo da me obavijeste, kako bi dobili slobodan dan.

Taj slučaj je bio aktuelan mjesec dana nakon što sam ja došla za direktoricu. On je tretiran kroz Kliniku urgentne medicine, odatle je premješten na Kliniku za neurohirurgiju i operiran je u operacionoj sali, a potom je sve vrijeme, na žalost, do smrti proveo na intenzivnoj njezi.”

Voditeljica je potpuno spontano upitala i zbog čega se njeno ime pominje u ovom kontekstu.

“Moje ime se sada u svemu proziva. To je popularno. Situacija se stalno politizira. Pominje se moja ime uz SDA, a ne bi trebalo, ja sam direktorica KCUS-a. Ja sam ginekolog ja ne mogu vještačiti u ovim slučajevima. Ja sam samo dobila naredbu Tužilaštva i tu nema prostora za razgovor” pojasnila je te dodala kako je spremna sjesti i razgovarati sa Murizom Mmemićem


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79