Sebija Izetbegović se vratila na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo

Sebija Izetbegović se vratila na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo


Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) smijenio je u ponedjeljak Sebiju Izetbegović sa pozicije direktorice najveće medicinske ustanove u Bosni i Hercegovini, čime je ona ostala i bez posljednje titule i dužnosti nakon što su joj ranije ove godine poništeni doktorat i magisterij iz medicinskih nauka.

Sebiji Izetbegović redovni je mandat na čelu KCUS-a trebao trajati do januara naredne godine, a postupak njene smjene pokrenut je 30. oktobra, nakon što je imenovan novi Upravni odbor KCUS-a.

Razlog za smjenu supruge predsjednika Stranka demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića je što ne ispunjava zakonom propisane uvjete za poziciju direktorice, jer nema doktorat iz oblasti medicinskih nauka, niti je redovna profesorica Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Sebiji Izetbegović ostalo je zvanje ljekara specijaliste ginekologije te pozicija zastupnice SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.

V. d. direktora KCUS-a prim. dr. Alen Pilav potvrdio je u telezivijskom gostovanju da je potpisao novi ugovor sa Sebijom Izetbegović. Istakao je da mu je Sebija Izetbegović kolegica i da imaju kolegijalan odnos.

– Naši stavovi u pogledu upravljanja KCUS-om, liječenja pacijenata, pristupa medicini su potpuno različiti. Ona je dobila novo radno mjesto – to je bila moja zakonska obaveza i to rješenje sam potpisao.

Ona je specijalista ginekologije i na osnovu toga je dobila novi posao na Klinici za ginekologiju i akušerstvo – zaključio je.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija