Sebija Izetbegović: Stanje postaje izuzetno ozbiljno i teško, skoro 500 uposlenika KCUS-a na bolovanju

Kako je za Hayat kazala prof. Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, do 18 sati u laboratoriji KCUS-a urađena su 452 uzorka na koronavirus.

Kanton Sarajevo i dalje prednjači u broju novooboljelih s obzirom na to da su registrovana još 122 bolesnika, dok je sa područja Unsko-sanskog kantona njih 16 pozitivno na koronavirus.

U ovom kliničkom centru ukupno je smješteno 226 bolesnika oboljelih od virusa i još 38 sa razvijenom kliničkom slikom.

“Stanje postaje izuzetno ozbiljno i teško. Sada je već skoro 500 uposlenika KCUS-a na bolovanju – govori za Hayat prof. dr. Izetbegović.

S obzirom na činjenicu da KCUS od početka pandemije brine o zaraženim pacijentima, a i najtežim slučajevima, te da je većina uposlenika angažirana u borbi za pružanje što bolje zdravstvene usluge stanovništvu, zabrinjava podatak o broju radnika koji ni danas nisu mogli biti na svojim radnim mjestima.

Neki od njih su zaraženi virusom, dok su drugi u izolaciji zbog oboljelih članova porodice ili čekaju rezultate testa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79