Sebiji Izetbegović se oduzima zvanje redovne profesorice na Medicinskom fakultetu univerziteta u Sarajevu!?

Direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović nakon poništenja diploma magistra, kako javlja Dnevni avaz, bit će oduzeto i zvanje redovne profesorice na Medicinskom fakultetu univerziteta u Sarajevu.

Prema pisanju ovog portala, Senat UNSA-e je predložio da se van snage stavi odluka od 29. 01. 2014. godine o izboru dr. Sebije Izetbegović u zvanje redovne profesorice za oblast “Ginekologija i akušerstvo” na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

“Imajući u vidu da se donošenjem Rješenja rektora Univerziteta u Sarajevu od 09. 03. 2023. godine poništava upis imenovane u Matičnu knjigu magistranata koja se vodi kod Univerziteta u Sarajevu – Medicinskog fakulteta, odnosno naučni stepen magistra nauka, a vezujući se za uvjete za izbor u naučnonastavna zvanja na Univerzitetu prema propisima iz oblasti visokog obrazovanja koji su bili na snazi u vrijeme kada je imenovana birana u ista, utvrđuje se da imenovana ne ispunjava prethodno opisane uvjete koji su bili propisani za izbor u naučnonastavna zvanja na Univerzitetu u Sarajevu”, navodi se u obrazloženju odluke u koje je portal “Avaza” imao uvid.

Ova odluka stupit će na snagu danom donošenja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79