Sedam konja luta naseljem Ugorsko, prave štete na imanjima

Sedam konja koji nisu pod kontrolom vlasnika, od petka uznemiravaju stanovništvo naselja Ugorsko, u sarajevskoj općini Vogošća.

Kako nam je ispričao Emir Felić, uzgajivač organske hrane, ekolog i novinar, konji su se pojavili u petak popodne i napravili su štetu na njegovoj plantaži aronije.

– Pokušavali smo zvati civilnu zaštitu, policiju, inspekciju… Policija je dolazila, pravila zapisnik. Svake godine nam se slično događa, jednom nam siđu krave, drugi put bikovi, evo sada konji – rekao nam je Felić.

Kazao je da je kontaktirao kantonalnu inspekciju iz koje su mu rekli da ne znaju kako da zbrinu konje.

– Preko poznanika sam uspio utvrditi ko su vlasnici, iz Nahoreva su. Kontaktirao sam jednog od njih, rekao mi je da je invalid i da ne može doći po konje. Naveo je i da je obavijestio drugog vlasnika koji je rekao kao da će doći po njih, pa da ne želi, hoće, neće… Konji i dalje šetaju, komšiji su oštetili auto, nama su napravili 500 KM štete na aroniji. Šest godina uzgajamo aroniju, izgubio sam nadu i volju u sistem i institucije – rekao nam je Felić.

Dodaje da konji spavaju uz plastenike, leže i da ne zna šta će se dogoditi.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79