Sedam osoba osumnjičeno za izazivanje požara u općini Prozor-Rama

Policijska stanica Prozor-Rama podnijela je Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanje opće opasnosti protiv sedam osoba zbog osnova sumnje da su tokom aprila namjerno izazvale više požara na području općine Prozor-Rama.

Policija je rasvijetlila i otkrili više uzroka i počinilaca požara pa je tako protiv osobe inicijala Š. M. (1969.) iz Heldova podnesena prijava zbog izazivanja požara u mjestu Heldovi, saopćeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK).

Za osobu inicijala A. Dž. (1998) iz Ustirama postoji, također, osnovana sumnja da je namjerno izazvala požar u mjestu Ustirama, koji se raširio po okolnom mjestima, izazvavši materijalnu štetu na katoličkom groblju i opasnost po imovinu većeg opsega.

Osoba inicijala M. Dž. (1984.) iz Grevića tereti se da je 7. aprila namjerno izazvala požar koji se raširio po mjestu, dok su dvije osobe inicijala E. H. (1971.) i K. H. (1964.) iz Blace osumnjičene da su 9. aprila namjerno izazvale požar u mjestu Dobroša.

Osumnječene su i dvije osobe iz Prozora F. Š. (1976.) i M. Š. (1981.) zbog osnovane sumnje da su 10. aprila u mjestu Ščipe prilikom čišćenja korova izazvali požar koji se raširio po okolnim mjestima i pričinio veću materijalnu štetu, navodi se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79