Sedamnaest doktora medicine iz RS postali primarijusi

Sedamnaest doktora medicine iz Republike Srpske danas su dobili titulu primarijus, a povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja.

Počasnu titulu primarijusa, koja se na ovaj dan tradicionalno dodjeljuju zaslužnim i uspješnim zdravstvenim profesionalcima na preporuku njihovih saradnika i zdravstvenih ustanova, ponijeli su:

Marijana Kovačević, dr med. JZU Univerzitetska bolnica Foča,

Nenad Lalović, dr med. JZU Univerzitetska bolnica Foča,

Marinko Radmanović, dr med. JZU Dom zdravlja Novi Grad,

Svetozar Marinković, dr med. ZU Specijalna bolnica iz hirurških oblasti “Boksit“ Milići,

Marko Račić dr med. JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj,

Zoran Matković dr med. JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj,

Hayan Bahnan, dr med. JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj,

Aleksandar Lazić, dr med. JZU Dom zdravlja Doboj,

Borka Knežević, dr med. JZU Dom zdravlja „Kozma i Damjan“ Kozarska Dubica,

Vesna Španović, dr med. JZU Dom zdravlja „Kozma i Damjan“ Kozarska Dubica,

Vesna Zec, dr med. JZU Dom zdravlja „Kozma i Damjan“ Kozarska Dubica,

Biljana Babić, dr med. JZU Bolnica „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor,

Vlado Vujović, dr med. JZU Bolnica „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor,

Rajko Dodik, dr med. JZU Bolnica Gradiška,

Jadranka Pavlović, dr med. JZU Bolnica Gradiška,

Milica Otković, dr med. JZU Dom zdravlja Prijedor, i

Dragan Pralica, dr med. JZU Dom zdravlja Prijedor.

Odluke o dodjeli naziva primarijus uručio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci.

Ministar Alen Šeranić istakao je da je mu je drago da, uprkos okolnostima u kojima se nalazimo zbog pandemije virusa korona, može i ove godine da uruči odluke o dodjeli naziva primarijus pojedincima koji su svojim radom i profesionalnim napredovanjem napravili iskorak u karijerama, a čiji je doprinos razvoju zdravstvenog sistema Republike Srpske izuzetno značajan.

“Nezamjenjiva uloga zdravstvenih radnika u posljednjih godinu dana dobila je svoju potvrdu, kao i spremnost na žrtvu ne samo na profesionalnom, nego i ličnom planu. Pandemija je pogodila sve aspekte naših života, a pred nas u zdravstvenom sistemu stavila najveću odgovornost”, naglasio je Šeranić u svom obraćanju.

Dodjeli naziva primarijus, koja je ove godine organizovana nešto skromnije, uvažavajući okolnosti pandemije virusa korona i poštujući sve epidemiološke mjere, prisustvovali su i šef Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u BiH Fabio Skano, kao specijalni gost, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dejan Kusturić, kao i predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79