Sedmogodišnji Ali je u izolaciji, njegova priča će vas rasplakati

Sedmogodišnji Ali je u izolaciji, njegova priča će vas rasplakati


Ali Alijević je sedmogodišnjak iz Zenice. Njemu i drugoj djeci „nepoznati neprijatelj“ s kojim se cijeli svijet bori, zaustavio je djetinjstvo.

Preko noći su nestale igre s vršnjacima, druženje s školskim drugarima… Svi su boravak u obdaništu zamijenili sa kućna četiri zida, piše Hayat.

Izađu jedino, kako kaže i Ali, na baklon i to u 20 sati kada i on, zajedno sa svojom mamom, aplaudira onima koji daju sve od sebe u borbi protiv širenja opakog virusa.

Simpatični Ali čija će vas poruka sigurno rasplakati, gledajući kroz prozor prazne ulice, govori kako mu je šesti dan izolacije. U kući je sa mamom. Njegov otac, kamerman i televiziji Zenica, i danas je na poslu.

“Mama i ja ostajemo u kući. Nešto strašno se događa u gradu, kao i u svim gradovima naše zemlje. Ta korona je tu. Kažu da je jako opasna. Ne znam ko je ona, ali osjetim da je jako zla. Donijela nam je mnogo toga ružnog. Majku i dedu ne viđam baš zbog nje. Zbog toga sam jako ljut. Nedostaju mi moji drugari i drugi dragi ljudi. Jedini izlazak koji imam je balkon i to u 20 sati kada mama i ja izađemo podržati hrabre ljekare, vozače, prodavače, policiju, i javne medije… kao i svog tatu kamermana. Oni su naši heroji koji će svojim radom i trudom otjerati teta koronu. Budimo i mi njihovi heroji. Ostanimo kući. Zaštitimo sebe i druge – priča simpatični Ali.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija