Seferovići u Tužilaštvu BiH: Svjedočit će u slučaju “Dženan Memić”

U okviru istrage koja se vodi protiv Hasana Dupovca, Zijada Mutapa i Josipa Barića, osumnjičenih za organizirani kriminal i pomoć počiniocu nakon krivičnog djela u slučaju ubistva Dženana Memića, jučer su u Tužilaštvu BiH saslušavani novi svjedoci, saznaje „Avaz“.
Oslobođen optužbi

Kako saznajemo, iskaz su dali svjedoci koji su tražili i dobili status zaštićenih svjedoka.

Sarajevski advokat Rusmir Karkin potvrdio nam je da je među svjedocima i Ljubo Seferović, koji je u Kantonalnom sudu Sarajevo oslobođen optužbi da je kombijem u Velikoj aleji 8. februara 2016. godine udario Alisu Mutap i Dženana Memića, koji je naknadno preminuo u KCUS-u. Ovaj predmet je sada u Vrhovnom sudu FBiH.

U Tužilaštvo BiH jučer je s Ljubom došla i njegova supruga Vasvija Sejdović, koja je u naručju držala bebu.

– Ljubo i Vasvija danas (ponedjeljak, op. a.) nisu ispitivani, ali će biti svjedoci u okviru predmeta protiv Mutapa i policajaca. Njih dvoje će naknadno biti saslušani – kazao nam je Karkin, u čijem su prisustvu Seferovići jučer došli u Tužilaštvo BiH.

Advokat Karkin nam je, također, potvrdio da su jučer ispitani drugi svjedoci.

Određen pritvor

– Saslušani su neki svjedoci koji su zatražili zaštitu, tako da ne mogu detaljnije komentirati. Mogu samo reći da istraga ide u dobrom pravcu. Uskoro će biti hapšenja, bit će to nova iznenađenja za javnost – kazao je Karkin.

Poznato je da je Sud BiH produžio pritvor za osumnjičene Hasana Dupovca, bivšeg načelnika MUP-a KS za saobraćajne istrage, Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, te Josipa Barića, istražitelja Jedinice za saobraćaj MUP-a KS.

Uskoro nova hapšenja

Postupajući tužilac Ćazim Hasanspahić najavio je prošle sedmice da je istraga proširena na još šest osoba. Kako saznajemo, vrlo brzo se očekuju nova hapšenja piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79