Šefica klinike se zarazila koronom pa prijetila otkazima ako je prijave

Nina Caca Biljanovska makedonska je doktorica koja se zarazila koronavirusom u italijanskom skijalištu Alta Badia. Ono čime je zgrozila tamošnju javnost je njeno ponašanje nakon povratka sa skijanja.

Naime, zaražena Biljanovska nastavila je dolaziti na posao te je, između ostalog, i učestvovala na stručnom seminaru zbog čega je u karantinu više od 200 ljudi.

Osim toga, kako neki tamošnji mediji prenose, kolege doktorice Biljanovske molili su je da se testira po povratku iz Italije, no ona im je, prema njihovim tvrdnjama, prijetila otkazima ako je prijave.

Ministar zdravstva Venko Filipče u ponedjeljak je održao vanrednu pressicu. Saopćio je kako su u izolaciji sve 64 osobe zaposlene u klinici, 11 hospitaliziranih pacijenata i njih 13 koji su se liječili u dnevnoj bolnici.

Najavio je da će Biljanovska biti smijenjena odmah nakon izbora koji se održavaju 12. aprila. Riječ je o direktorici Klinike za kožne bolesti u Skoplju.

Ona je u Alta Badiji boravila krajem februara i početkom marta. Na društvenim je mrežama objavila niz fotografija.

To je bio prvi slučaj koronavirusa u Sjevernoj Makedoniji, a dosad je zaraženo sedam osoba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79