Šefici i šefu sarajevskog Metropolisa određen jednomjesečni pritvor

Edinu Migiću i Ameli Ahmetspahić, šefu i šefici ugostiteljskog objekta Metropolis, Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor, potvrdila je za Radiosarajevo Amra Hodžić, glasnogovornica Općinskog suda.

Migić i Ahmetspahić su lišeni slobode prošle srijede u predmetu “Kasa”, a Tužilaštvo Kantona Sarajevo ih tereti za krivična djela sprečavanje dokazivanja i davanja iskaza.

„Pritvor je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te počiniti isto krivično djelo“, dodala je Hodžić.

Podsjetimo, akcija “Kasa” započela je krajem marta i početkom aprila kada je lišeno slobode 13 osoba, među kojima su i vlasnici poznatih sarajevskih ugostiteljskih objekata Vatra, Metropolis, Monatana, Kibe Mahala, restoran Una, konoba Luka…

U pritvoru se, osim Migića i Ahmetspahić, nalaze još Oleg Krautblatt i Ines Juretić, bivši direktor i sadašnja direktorica firme Inspirit. Njih dvoje su osobe koje su iznajmljivale softverski program Inspirit Gastro koji je omogućio da se Poreznoj upravi ne prikaže stvarno stanje prometa i zbog toga je za njih predložen pritvor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79