Šefik Džaferović potpisao, evo kada se otvara Ambasada BiH u Tirani

Otvara se Ambasada Bosne i Hercegovine u Republici Albaniji (Tirana). Ova odluka objavljena je u posljednjem broju Službenog lista BiH, a potpisao ju je Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH 25.septembra. Saglasnost su dala i ostala dva člana Predsjedništva BiH, Milorad Dodik i Željko Komšić.

U odluci je navedeno da se zadužuje Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine da provede potrebnu proceduru otvaranja diplomatsko-konzularnog predstavništvam u skladu sa diplomatskom praksom i relevantnim procedurama zemlje prijema.

Otvaranje diplomatsko-konzularnog predstavništva treba biti realizovano tokom 2021. godine. Zadužuje se Ministarstvo vanjskih poslova BiH da u okviru svoje budžetske projekcije za 2021. godinu planira budžetska sredstva za ovu stavku – navedeno je u odluci.

Džaferović je tokom posjete Albaniji, iz koje se vratio prije tri dana najavio da će BiH otvoriti ambasadu u Tirani.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79