Šefik Džaferović svjedočio na suđenju Amiru Zukiću: Ne bih dozvolio da na mene iko utiče

U nastavku suđenja Amiru Zukiću i drugima u predmetu “Bosna”, jutros je saslušan aktuelni član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović. On je svjedočio na okolnosti imenovanja Esad Džananovića na poziciju izvršnog direktora u “Elektroprivredi BiH”.

Džaferović, kako član Kadrovske komisije SDA, svjedočio je jutros o tome kako je donesen stav na ovom tijelu o Džananovićevom imenovanju, kojem se također sudi u ovom predmetu.

Na pitanje advokatice optuženog Zukića, Senke Nožice, da li ga ja ikada oko imenovanja Džananovića zvao Zukić i nešto od njega zahtjevao, on je rekao:

– Mene nikada nije kontaktirao gospodin Zukić, ili tražio bilo šta o radu Kadrovske komisije SDA. Druge to morate pitati – rekao je Džaferović.

Džaferović je rekao da je Džananović uredno prošao konkursnu proceduru i da je vođenja rasprava oko imenovanja na sjednici Kadrovske komisije. Ali, kako je rekao, on je na kraju jednoglasno izabran.

– Ne bih dozvolio da na mene iko utiče, pa ni Zukić – rekao je Džaferović.

Osim Džaferovića danas su svjedočili i Adnan Efendić iz Kadrovske komisije KS, te Abid Jusić iz Komisije Općine Centar. Obojica su tvrdili da Zukić nije uticao na njih prilikom donošenja stava o imenovanju Dženanovića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79