Šefovi i saradnice u Geodetskoj upravi RS-a oslobođeni optužbi za višemilionski kriminal

Vijeće Okružnog suda u Banjoj Luci oslobodilo je danas četiri osobe iz Geodetske uprave RS-a koji su bili optuženi zbog višemilionskih zloupotreba.

Oslobođeni su Aleksandar Deurić, pomoćnik direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS (RUGIP), Dragan Grulović šef Odjeljenja u RUGIP-u, te više stručne saradnice za pravne poslove u navedenoj instituciji Doris Kremenović i Željka Milinković.

Optuženi su izricanje presude dočekali s oduševljenjem.

Bili su optuženi za zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja i kriminal težak 7,43 miliona maraka, a optužnicu protiv njih je podiglo Tužilaštvo RS-a.

Optužnica je teretila Deurića, Grulovića i Kremenović da su u periodu od 2015. do 2017. godine iskoristili službeni položaj i prekoračili ovlaštenja, te nezakonito omogućili da firma “Naš Dom” a.d. Banja Luka stekne pravo svojine nad zgradom i pomoćim objektom u Grčkoj ulici u Banjoj Luci čime su im pribavili 2.18 miliona KM.

Grulović i Kremenović su bili optuženi da su nezakonito omogućili da firma “Građa” stekne pravo vlasništva na parcelom od 33.000 kvadrata čime je Banja Luka oštećena za 5,25 miliona KM.

Grulovića i Milinković je treća tačka optužnice teretila za trgovinu uticajem, odnosno da su dogovarali obustavu istrage u predmetu “Varnica Marija” koju je vodilo banjalučko Okružno javno tužilaštvo.

Prema optužnici, Milinković je bila u “dobrim odnosima” sa jednim tužiocem, a Grulović je trebao dogovoriti detalje oko isplate novca kako banjalučko tužilaštvo spomenuti predmet ne bi proslijedilo Tužilaštvu RS-a, već obustavilo istragu prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79