Šefu sarajevskog podzemlja se na teret stavlja organizovani kriminal, promet drogama, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških povreda

Admir Arnautović Šmrk

Admir Arnautović Šmrk, šef sarajevskog podzemlja, ispitan je jučer, a postupajući tužilac Tužilaštva BiH je uputio prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog lišenog slobode u akciji MUP-a KS, po nalogu Tužilaštva BiH.

“Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, te počiniti novo krivično djelo ili dovršiti započeto”, kazali su iz Tužilaštva BiH.

Dodali su da je osumnjičeni pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranjem novca, te krivično djelo nasilničko ponašanje i nanošenje teških povreda.

“U okviru istražnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjičeni, djelujući kao organizator međunarodne organizovane grupe, duže vrijeme vršio krivična djela organiziranog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga ‘kokain’, ‘spid’ i ‘marihuana’ sa područja zemlja EU, Zapadnog Balkana, kao i prekookeanskih zemlja, te nakon organizovanog i izvršenog krijumčarenja opojnu drogu skladištio i za veće ugovorene novčane iznose prodavao na ilegalnom narko-tržištu te na navedeni način sticao protivpravnu imovinsku korist u velikim iznosima”, dodali su iz Tužilaštva BiH.

U Sudu BiH održano je ročište na osnovu prijedloga na kojem je tužilac prezentovao pritvorske razloge u ovom predmetu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79