Uhapšeni Seid Hadžibajrić je zet Šerifa Isovića, direktora Porezne uprave FBiH!

Seid Hadžibajrić, sin Ibrahima Hadžibajrića (NES), načelnika općine Stari Grad, inače obojice uhapšenih u akciji “Start” koja je provedena pod nadzorom Tužilaštva BiH i Kantona Sarajevo, zbog pranja novca ali i komunikacija na SKY aplikaciji, je i zet Šerifa Isovića, direktora Porezne uprave FBiH.

Akciju “Start” realizirali su policijski službenici Uprave policije MUP-a KS a rezultat je to višemjesečne saradnje ostvarene i s međunarodnim policijskim partnerima u prvom redu sa EUROPOL-om ali i Uredom FBI.

Šta je policija oduzela

Zanimljivo je da se nekoliko dana u sarajevskim medijima ove informacije ne mogu pronaći, a ova porodično – familijarna veza ovjekovječena je i sa fotografijom na društvenoj mreži Instagram – piše Crna-Hronika.

SKY razotkrio “Bega”: Naredio sinu Seidu i Karišiku da izbrišu sve zajedničke fotogtrafije sa društvenih mreža

Također, u medijima je činjenica o povezanosti prvog čovjeka Porezne uprave FBiH Šerifa Isovića Seidom Hadžibajrićem koji je na SKY aplikacija uhvaćen pod kodnim imenom “Rajvosa”, a na sinoćnjem ročištu pred Kantonalnom sudom u Sarajevu, tužioci su potvrdili u svome izlaganju da je “Hadžibajrićev punac direktor Porezne uprave”.

Seid je oženio Isovićevu kćerku Adnu, a fotografija koja je u našem posjedu prikazuje nasmijane familije Hadžibajrić i Isović. Fotografija je nastala u jednom restoranu.

Sud BiH je danas odredio pritvor Isovićevom zetu Seidu, te Elmedinu Karišiku, vlasniku firme “Plaza”, Mehmedu Dediću, vlasniku kompanije “Arijans” i Emini Rogo, zanosnoj medicinskoj sestri na čiji račun su lijegale desetine hiljada maraka. O kakvoj organizaciji se radilo, pokazuju i fotografije i snimci koje je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajeva.

Naime, u akciji “Start” u kojoj je, između ostalih, uhapšen i Seid Hadžibajrić, zet Šerifa Isovića koji je govorio da se on sa sebi prijateljskom porodicom Hadžibajrić i ne viđa, zaplijenjeno je nekoliko luksuznih automobila, veće sume novca, nakita, mašine za rudarenje kriptovaluta…

U pretresima je, između ostalog, pronađen gotovi novac u iznosu od gotovo 200.000 KM u različitim valutama, skupocjeni nakit, tri pištolja uz više stotina komada municije, 248 mašina za rudarenje kriptovaluta – vrijednost samih uređaja 1,2 miliona dolara, te značajne količine sredstava u kriptovalutama. Za devet fizičkih i šest pravnih lica, Državna agencija za istrage i zaštitu izvršila je privremenu obustavu transakcija u ukupnom iznosu od 429.820 KM i 82.289 eura.

Novinar koji je prvi objavio nelegalne radnje načelnika Starog Grada tvrdi: Ovo je samo početak, sve će da “gori”

Na ročištu za određivanje pritvora Ibrahimu Hadžibajriću i Almi Destanović, tužioci Tužilaštva KS su pročitali sljedeće:

– Seid (op.a. zet Šerifa Isovića, direktora Porezne uprave FBiH) prenosi stalne upute o novcu i koliko se treba donijeti Begu (op.a. Ibrahim Hadžibajrić). Dokazi FUP-a kada se uporede sa SKY aplikacijom sugerišu da koriste pozicije moći da ostvare prihod. Svjedoci koji su ovlašteni za zastupanje firmi koje upravljaju, vidi se ogromno neznanje o upravljanju firmom i ekonomskim terminima što sugeriše da su samo fiktivni vlasnici firmi.

Miljenik porodice Izetbegović

Inače, Šerif Isović je miljenik porodice Izetbegović, a Bakir, lider SDA ga je na nekoliko stranačkih skupova hvalio, govoreći o njemu kao prestručnom kadru. Upravo je Bakir Izetbegović mnoge ljude, svoje političke oponenete, privrednike koji nisu bilio dio SDA halke, zavio u crno, preko Šerifa Isovića koji je jedan od najodanijih kadrova ove stranke koja je nakon 30 godina otišla u opoziciju!

– ( Seid Hadžibajrić, njegova supruga (Isovićeva kćerka), Šerif Isović, direktor Porezne uprave FBiH i Ibrahim Hadžibajrić, uhapšeni načelnik Starog grada Sarajevo

Podsjećamo Kantonalni sud u Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću i sekretaru organa državne službe u Općini Stari Grad Almi Destanović. Također pritvor je određen Seidu Hadžibajriću, Elmedinu Karišiku, Emini Rogo i Mehmedu Dediću.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79