Sejdić poslao poruku Čoviću: Po Vašim stavovima „nije dobar Hrvat ko nije u HDZ BiH“

Dervo Sejdić, aplikant koji je pred Sudom za ljudska prava u Strazburu dobio presudu da mu se krše njegova ljudska prava, obratio se otvorenim pismom upućenim Draganu Čoviću.

OTVORENO PISMO
DRAGANU ČOVIĆU-PREDSJEDNIKU HDZ-a BiH

Već duže vrijeme slušam i čitam Vaše izjave o nemogućoj građanskoj Bosni i Hercegovini, da je priča o tome završena. Ja kažem možda je završena priča iz Vaše perspektive, jer je nikada niste htjeli kao takvu saslušati do kraja.

Vi i vaši koalicioni parteri /HDZ BiH, SDA i SNSD/ vašom pričom zatrovaste prostor u kojem se tako najsigurnije i najkomotnije osječate i snalazite. A snalazite se na način da ste iz kako kažete „Vaše domovine“ otjerali samo u zadnjih pet godina više od 500.000 građana Bosne i Hercegovine koji nađoše mir, prosperitet i sigurnost u Evropi.

Vi tu sigurnost niste mogli obezbijediti za više od 26 godina Vaše vladavine, a kako se čini i sad Vašim ponašanjem nastojite u „Vašoj domovini“ zadržati samo Vama bliske i drage glasače ili bolje rečeno Brojače.

Kažete: „da bi bilo pogubno i da se ne može ovladati brojnošću, da nije dobro uzurpirati prava i nametati politički predstavnici drugima“. Slažem se sa Vama 100% ali Vas u isto vrijeme pitam kako onda kažete:“Na posljednjem Popisu stanovništva izjasnilo 97 % ljudi koji pripadaju jednom od tri naroda“

Krenimo redom:

1. Posljednji Popis stanovništva nije verifikovan na nivou Države Bosne i Hercegovine, tako tvrdi Vaš ljubimac i koalicioni partner predsjednik SNSD-a gospodin Milorad Dodik.

2. Izjasnilo se 97 % onih koji pripadaju jednom od tri naroda, pitanje za Vas: da li se svi izjašnjeni odriču građanske Bosne i Hercegovine. Naravno da ne i da nemate tu vrstu potvrde. I kad bi ste tražili takvu potvrdu sigurno je nebi obezbijedili.

3. Šta je onda sa onom famoznom“ brojnošću i nametanju političkih predstavnika od strane većine“ nama, po Vašim izjavama, koji smo manjina. Ja i dalje tvrdim da je nas Manjine oko 400.000 državljana Bosne i Hercegovine, što je više od 11%, pa dodamo tom broju obespravljene Srbe u Federaciji BiH te Bošnjake i Hrvate u Republici Srpskoj. Uz napomenu da Vi o tim Hrvatima nešto slabo govorite ili se zalažete. Iskreno rečeno Vi se ne borite i ne zalažete ni za Hrvate u Federaciji Bosne i Hercegovine, jer po Vašim stavovima „nije dobar Hrvat ko nije u HDZ BiH“.

Dakle zaboravite priču o brojevima jer Vam to nikako ne ide za rukom, na jednoj strani bi da zbrajate na drogoj bi da brišete ili ste to „pokupili“ od vašeg koalicionog partenera Bakira Izetbegovića predsjednika SDA pa u Mostraru 12 godina blokade i sijanja mržnje.

Iskreno i ja se plašim da njabrojniji narod ne ovlada nad manje brojnim. To se dešava i dešavat će se sve dok imamo većinske Srbe u Republici Srpskoj i večinske Bošnjake i Hrvate u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Kako bi smo „spriječili“ nametanje brojnijeg manje brojnom, učinimo da Građani Bosne i Hercegovine budu svoji na svome ravnopravni u pravima i obavezama. Zaboravimo fašističke ideje i podjele jer smo mi svi građani Bosne i Hercegovine i tako treba da se ophodimo jedni prema drugim, ma gdje god živjeli i na bilo kom području Bosne i Hercegovine boravili.

Samo građanska Bosna i Hercegovina rješava i Vaše i moje dileme i strahove, a siguran sam i odlazak građana Bosne i Hercegovine. Prestanite već jednom kriviti druge za ono što pogrešno Vi radite već 26 i kusur godina. Krijete se iza civilizacijskih, demokratskih i evropskih vrijednosti, a iz dana u dan te iste vrijednosti svim silama „gurate“ u fašizam i rasizam.

SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79