Sejo Brajlović poslao radnike na odmor dok traje lockdown u Sarajevu

Iz restorana “Brajlović” objavili su na Instagramu da će, postupajući prema uputama Kriznog štaba Kantona Sarajevo, u cilju suzbijanja i uticanja na širenje virusa, napraviti pauzu od rada u naredne dvije sedmice.

– Pratit ćemo dešavanja pa ćemo za dalje postupati u skladu sa zakonom. Ne zbog panike, već zbog opreza. Poenta svega što radimo je u najvećoj mjeri i bolje zdravlje i ako nam je to vodilja u radu, onda je ovo potez koji je u skladu sa tim – navode iz restorana čiji je vlasnik Sejo Brajlović.

Navode da je ovo opći test brige i ljudskosti, “od kojeg ćemo svi dobiti rezultate”.

– Ostanimo sabrani i odgovorni, radi sebe i svih drugih. Čuvajte jedni druge,jer zdravlje je ipak najpreče! Dostavu nećemo imati, jer neka svaki radnik ima ista prava, neka svi odmaraju bez bilo kakve diskriminacije.

Nadajmo se da će sve ovo ubrzo biti iza nas i da ćemo se vratiti u svakodnevnom radu,a do tada Vam ide lijepi pozdrav od cijelog kolektiva restorana Brajlović! – naveli su u objavi te pojasnili da se odluka odnosi na sve ugostiteljske objekte u KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79