SEKRETAR KOMISIJE MUP-A KANDIDATKINJI: Ovo što ti fali na koverti ja ću regulisati, a sudeći po slici tu si super

Konkurs za prijem 125 policajaca i mlađih inspektora u kantonalni MUP u Zenici teško je kompromitiran jer je Emsudin Šarić, sekretar Komisije za prijem, kandidatkinji slao seksističke poruke.

Nedavno je Uprava poilicije MUP-a ZDK raspisala javni oglas za prijem 110 policajaca I 15 mlađih inspektora, a konkursna procedura još uvijek je u toku.

Policijski komesar Semir Šut želio je pokazati da se zapošljavanje u policiji odvija pošteno i maksimalno transparentno, pa se na web stranici MUP-a ZDK pohvalio i posjetom Amerikanca Erica Larsona, savjetnika u sarajevskom Uredu za borbu protiv korupcije: “Policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut je u svom obraćanju iskazao veliku zahvalnost posjetom gospodina Larsona, tokom koje je, kako je pojasnio, izvršena evaluacija dosadašnjih faza konkursa za prijem novih policijskih službenika. Također je naglasio, da su tom prilikom prezentirane i detaljno obrazložene sve mjere koje su poduzete u cilju postizanja maksimalne transparentnosti i objektivnosti kompletne konkursne procedure, te je izrazio ubjeđenje da se u ovom slučaju radi o jednom od najpravičnijih i najtransparentnijih postupaka za prijem zaposlenika u Bosni i Hercegovini.”

Sve je, dakle, izgledalo bajno i krasno – da to nije pokvario sekretar Komisije za prijem novih policajaca, Emsudin Šarić. To je čovjek koji pregleda dokumentaciju kandidata i pazi da u daljnju proceduru ne prođe kandidat koji nema potpunu dokumentaciju. On se odvažio da jednoj kandidatkinji koja se javila na konkurs šalje poruke koje bi se komotno mogle svrstati u seksističke. Time je grubo kompromitirao konkursnu proceduru, za koju je komesar Šut rekao (ponovo citiramo) da se radi “o jednom od najpravičnijih i najtransparentnijih postupaka za prijem zaposlenika u Bosni i Hercegovini.”

Viber poruke koje je Emsudin Šarić slao kandidatkinji A….:

Pozdrav A…a (14:24)
I tako znači, ti se prijavi na javni oglas u MUP, a ne upisa sve što je trebalo J (14:25)
Izvinjavam se za smetnju, samo dobronamjerno javljam (14:25)
Ovo što ti fali na koverti ja ću regulisati, a ti ćeš ćutati kao da si ti sve regularno poslala (14:35)
Ja sam u MUP-u u Zenici, a hodam po cijelom kantonu (14:36)
Ti si s Jelaha jel ili (14:36)
Ako po slici sudim tu si super J (14:49)
Visina minimalno 162 cm treba
(P.S. U prilogu ovoga teksta je screenshot viber poruka. Radi zaštite identiteta kandidatkinje koja se javila na oglas, trenutno smo izostavili njeno ime).

Je li se Eric Larson ugrizao za jezik?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79