Foto: FENA
Sela u dolini Neretvice i dalje bez struje i vode!

Sela u dolini Neretvice i dalje bez struje i vode!


Sve saobraćajne veze prema Buturović Polju kod Konjica ostale su zatvorene i danas zbog značajnog odrona na putevima, kaže Fena.

Mjesto Obri je ostalo bez mosta, što je otežalo pristup ugroženim područjima. Pripadnici Civilne zaštite stigli su tek jutros, kako je za Fenu izjavio don Marin Marić, župnik iz Obrima.

“Od petka od 2 sata nemamo struje i telefona. Ono što je najteže jest da ljudi nemaju vode. S planine Bokševica pokrenula su se klizišta koja su nas u potpunosti odsjekla od svijeta. Tek jutros su do ugroženih područja pješice stigli pripadnici Civilne zaštite i donijeli bidone vode i par agregata”, izjavio je župnik don Marin Marić.

Napomenuo je da bateriju mobitela puni u automobilu jer nema drugog načina, te se nada da će se putni koridor uskoro raščistiti kako bi žiteljima, među kojima ima i bolesnih, mogla stići prijeko potrebna pomoć.

Iz Vlade HNK rečeno je danas da sve službe rade na traženju nestalih, uspostavi što više prometnih koridora prema Jablanici i Konjicu.

Također, službeno su potvrdili kako je u bujičnim poplavama u Jablanici i Konjicu život izgubilo 13 osoba, dok se njih 10 vodi kao nestale. Od toga broja jedna smrtno stradala osoba je iz Buturović Polja, a ostale su iz Jablanice.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija