Selaković nakon sastanka sa Cvijanović: Poštujemo BiH, ali Srbija je matična država srpskog naroda

Ministar vanjskih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da se saradnja Srbije sa Republikom Srpskom nastavlja i da će uskoro moći da budu predstavljena nova dostignuća koja se odnose na mnoge infrastrukturne projekte.

Selaković je novinarima istakao da je na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović bilo riječi o saradnji Republike Srpske i Srbije sa dijasporom, ma gdje se nalazila.

On je ponovio da Srbija kao garnat i jedna od potpisnica Dejtonskog sporazuma poštuje BiH i njen teritorijalni integritet, ali da Srbija ima Sporazum o specijalnim paralelnim vezama sa Republikom Srpskom kao srpskim entitetom u BiH i srpskim narodom čija je matična država.

Selaković kaže da srpski narod u Republici Srpskoj i dijelovima Federacije BiH gaji posebne odnose sa Srbijom, javlja Srna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79