Selmanović o Hadžibajriću: “Svi su te napustili, bacili pod noge ali trebali su dozvoliti i da se čuje tvoja riječ”

Haris Selmanović, vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, napustio je Narodni evropski savez BiH (NES).

“Ovim putem želim obavijestiti svoje prijatelje, kolege, poznanike, članove stranke NES u Kantonu Sarajevo da više nisam član NES-a. Vizija, povjerenje, tim, cilj i podrška su ključni elementi političkog djelovanja, obećanja su bila obećanja, a ja svoje kolege ne želim više gledati u oči i… Sretno i jednim i drugim i trećim”, napisao je Selmanović.

Svoju dugogodišnju političku borbu u ovoj stranci prekinuo je nakon privođenja Ibrahima Hadžibajrića još uvijek aktualnog načelnika općine Stari Grad u Sarajevu.

Posjećamo u ovom slučaju su osumnjičeni Ibrahim Hadžbajrić, sekretarka u općini Alma Destanović, sin Ibrahima Hadžibajrića Seid i njegov prijatelj Elmedin Karišik. Oni se terete za krivična djela krivična djela organizirani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, pranje novca te primanje i davanje dara. Konkretno terete se u vezi sa nezakonitim izdavanjem parking prostora na tri lokacije na području općine Stari Grad i to na Austrijskom trgu, pijaci Telali i kod Doma Armije.

Njegov nekadašnji politički saobrac Haris Selmanović zvani Harki objavio je na svom Facebook profilu zanimljivu poruku u kojoj tvrdi da ga je Hadžibajrićev sekretar prodao.

Da li će Ibrahim Hadžibajrić zvani “Beg” ostati načelnik saznat ćemo u nedjelju

“Nisam odgojen da budem hijena, živjet ću i ovaj dunjaluk napustit ću kao insan i kao lav!
Oraha nemam, zato i smijem i želim iznijeti svoj stav u vezi Ibrahima Hadžibajrića. Mudro šutiti, vašu praksu, savjete i prijedloge moja duša ne može prihvatiti i mirno zaspati.

Ja sam za razliku od vas, iskreni vijernik koji se samo Njega boji na ovom dunjaluku.

Poštujem stavove, razumijem želje, ali isto tako nisam pročitao konačnu presudu sudije. Mnogo lošeg učinjeno? Mislim da je učinjeno i mnogo dobrog!

Želim da javnost zna da je Ibrahim Hadžibajrić napisao pismo i isto je poslao preko advokatice sekretaru NES-a koji nije isto objavio na njegovu privatnu stranicu a dva dana prije toga to je obećao učiniti uz punomoć, sve je donešeno. Prodao ga je

Nije zanimljivo niti pošteno posmatrati jednu ekipu kako napadaju prazan go na nogometnoj utakmici 90 minuta. Svi su te napustili bacili pod noge ali su trebali dozvoli i da se čuje tvoja riječ. Njih samo slušamo i ove “tvoje” koji mudro šute.

Odgovara im tvoja tišina i gori su od svih neprijatelja koje naša domovina ima. U ratu odlučnost, u porazu prkos, u pobjedi velikodušnost u miru dobra volja.

Sretno sutra prkosni i ponosni MUSLIMANI, bošnjaci i hercegovci. ❤️

Pogledajte slike koje su putem Sky aplikacije razmjenjivali osumnjičeni u slučaju Ibrahim Hadžibajrić i ostali

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79