Selvedin Šatorović osuđen uvjetno na tri mjeseca zatvora

Zbog nesavjesnog rada u službi Kantonalni sud u Zenici donio je pravosnažnu presudu protiv Selvedina Šatorovića i osudio ga uvjetno na tri mjeseca zatvora.

Kako se navodi u saopćenju Kantonalni sud u Zenici, postupajući po žalbi optuženog, dana 18.05.2021.godine, donio je presudu kojom se djelimično uvažava žalba optuženog Šatorović Selvedina, te se prvostepena presuda preinačuje u pogledu odluke o kazni tako što se optuženom Selvedinu Šatoroviću, za krivično djelo Nesavjestan rad u službi izriče uvjetna osuda kojom se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca koja se neće izvršiti ako optuženi u roku od dvije godine ne počini novo krivično djelo.

Šatorović je bio optužen da je kao mandatar predsjednika prijelaznog Upravnog i Nadzornog odbora NK “Čelik” i istovremeno kao mandatar predsjednika kluba, bez knjigovodstvene provjere stvarnih finansijskih obaveza kluba, stvorio obavezu NK “Čelik” Zenica da se isplati veći novčani iznos prema jednom nogometašu od stvarnog iznosa dugovanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79