Selvin Smlatić za CH: “Pretukao sam Adnana Šeraka u KPD Zenica”

Redakciji portala Crna-Hronika javio se Selvin Smlatić iz Velike Kladuše koji je nedavno izašao iz najpoznatijeg zatvora u BiH, KPZ Zenica.

Iza rešetaka ležao je zbog teških tjelesnih povreda, pokušaja ubistva a dobio je 4 godine i 8 mjeseci zatvora.

Čim je izašao iz zatvora, dočekala ga je njegova ekipa.

Kao što su mediji objavili, da se dana 04.4.2020. godine dogodio masovni obračun u KPZ Zenica. U tom incidentu obračunali su se klanovi Amela Sejfovića i Edina Smajića.

Dva dana nakon tog masovnog incidenta, dogodio se i obračun između Adnana Šeraka i Selvina Smlatića.

Sijevali lanci i katanci: U KPZ-u se potukle Sejfovićeva i Smajićeva grupa

Nakon izlaska iz KPZ Zenica, Selvin Smlatić ekskluzivno govori o svom obračunu sa Adnanom Šerakom za portal Crna-Hronika.

“Prvi incident, mogu slobodno reći sukob između mene i Šeraka desio je 2008 godine. Ja sam prvi koji se suprostavio njemu, mogu slobodno reći, prvi sam koji se smio pobiti s Adnanom. Međutim tučnjava je bila sve osim fer. On je imao armiju hamala oko sebe, a ja sam se držao samo sebe, ali ipak se nisam povukao. Pobili smo se u kolektivu I/6 u WC-u a ispred vrata su bili njegov brat Almir i još nekoliko njegovih vojnika, tako da je on tada dobio fajt” – ekskluzivno govori Selvin za portal Crna-Hronika.

“Evo poslije 12 godina, dočekao sam priliku da se sretnemo, 1 na 1. Jedan nasuprot drugog, i to je desilo 06.4.2020-te godine oko 12 satai u 4. sigurnosnom paviljonu.

“Čim smo se vidjeli, krenuli smo jedan na drugog. Udaram ga dva ili tri puta u bradu. Hvatam ga oko struka i bacam niz stepenice. Tu sam ga i dalje nastavio udarati, sve dok me straža nije uspjela skinuti sa njega.” – opisuje Selvin počekat svog obračuna sa Adnanom Šerakom za portal Crna-Hronika.

Poslije obračuna, Selvina vode u samnicu u kojoj će biti 18 dana.

“Sprovode me u samnicu, gdje sam bio do 24.4. kada mi je istekla kazna. Sve to vrijeme 4. i 2. paviljno su bili pod interventnom zbog sukoba. Sad taj isti, najjači Šerak prijeti tužbom Upravi zatvora, što ga nisu štitili i zbog toga sam imao dosta pritiska da se sve ovo ne sazna. Ali hvala Bogu, poklopilo se da sam odslužio svoje” – zaključuje Selvin Smlatić za portal Crna-Hronika.

Ljuti Krajišnik se vratio u Veliku Kladušu kući i šalje poruku svim svojim prijateljima u KPZ Zenica:

“Imam samo da poručim momcima u KPZ Zenica, da ne dozvole da naraste on ponovno i da ne dozvole da se pojavi više neko kao on, ko ne poštuje ništa niti ikog i da se takvima odmah u startu stane u kraj” –
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79