Semir Efendić kritikovao Trojku: Kanton Sarajevo ne funkcioniše!

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo i predsjednik Stranke za BiH žestoko je kritizirao vlasti u Kantonu Sarajevo. Konkretan povod bila je činjenica da su brojne površine na području ove općine nepokošene.

Efendić je podsjetio da je za košenje trave i održavanje zelenih površina zaduženo kantonalno preduzeće Park.

Građani u šoku: Zmija na Dobrinji puzala pločnikom, naselje zaraslo u travu

No, potom je naveo da Kanton Sarajevo “već odavno ne funkcioniše skoro ni u jednoj oblasti života ili funkcioniše jedva”, od javnog prijevoza, primarne zdravstvene zaštite, javne higijene, obrazovanja, sigurnosti…

“Teško je utvrditi u kojoj oblasti je stanje gore. Kantonom trenutno upravlja vlada neke trojke koja je u početku bila šestorka i obećavala kule i gradove. Ista ta trojka i njihovi vijećnici na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad oborila je izvještaj J.P. Lokoma koji kao preduzeće svoj posao radi odgovorno i adekvatno”, naveo je Efendić.

Dodao je da je “srušen i uništen čitav sistem Kantona Sarajevo kada su neodgovorni zastupnici iz Skupštine počeli da se petljaju u sve procese unutar preduzeća umjesto da se bave donošenjem zakona, a stranke koje su ih tamo poslale o tome nisu vodile računa”.

“Sva pamet je u tome da svi rade svoj posao, ali ogroman problem je kada oni koji su odgovorni i koji se na sve načine bore da budu na odgovornim pozicijama uopće ne znaju šta im je posao. Posljedice toga nažalost trpimo svi”, zaključio je Efendić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79