Semir Efendić najavio nove investicije: Stižu kompanije iz oblasti autoindustrije (FOTO)

Načelnik Novog Grada Semir Efendić na svom Facebook profilu objavio je niz pozitivnih ekonomskih vijesti vezanih za dešavanja u svojoj općini.

On kaže kako je dugo vremena i uloženog truda trebalo je da se stekne povjerenje njemačkih kompanija iz oblasti autoindustrije za izgradnju njihovih proizvodnih pogona u okviru industrijske zone Rajlovac.

“Nakon što su u proteklim godinama izgrađeni pogoni za potrebe kompanije Veritas u kojima je zaposleno blizu 400 radnika, u prošloj godini na lokalitet Rajlovca stigla je i renomirana njemačka kompanija Selzer. Izgradnja njihovog prvog objekta površine 5.000 kvadrata završena je u augustu 2020. godine, a nedavno je započela izgradnja drugog objekta istog kapaciteta dok se uveliko vrše pripreme za izgradnju i trećeg objekta na površini od 10.000 kvadrata”, napisao je.

Posebno je ohrabrujuća činjenica da se pojavljuju i nove kompanije iz oblasti autoindustrije zainteresirane za stacioniranje svojih kapaciteta na ovom lokalitetu, dodao je, a poučeni dobrim iskustvom kompanija koje već djeluju.

“U proteklim godinama izvršena je rekonstrukcija Rajlovačke ceste kao i njezinih krakova kroz industrijsku zonu, a tome je prethodila zamjena stare i dotrajale vodovodne mreže. Pored toga Elektroprenos BiH izgradio je novu trafostanicu čime je osigurano stabilno snabdijevanje električnom energijom industrijske zone Rajlovac”, kaže.

Veoma često kada objavljujemo informacije o različitim projektima veliki broj ljudi ima običaj pitati zašto se ne grade fabrike, nastavlje on te kaže kako se grade i fabrike, i to veoma ozbiljne sa najmodernijim tehnologijama za proizvodnju autodijelova.

“I to u vrijeme kada se sve države u Evropi bore za privlačenje ovakve vrste ulaganja. Međutim, da bi se gradile fabrike i drugi poslovni kao i stambeni, ali i društveni objekti, mora se prethodno napraviti ambijent pogodan za razvoj i ulaganja. Tome možemo i trebamo svi doprinositi na svoj način, kako pojedinci tako i institucije na svim nivoima”, zaključio je on.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79